Beleggen

"Wij zetten belangen om in concrete plannen en doen er alles aan die te realiseren."


Bij vastgoedontwikkeling zijn in de meeste gevallen drie partijen betrokken: gemeenten, eindgebruikers en beleggers. Dat zijn onze klanten. Die drie partners in het ontwikkelingsproces hebben ieder een ander belang. HIG zet die belangen om in concrete plannen en wij doen er alles aan die plannen te realiseren.

Ambities van gemeenten

De ambities van gemeenten moeten aansluiten op de marktvraag en behoefte van de gebruiker. Daarnaast hebben gemeenten te maken met maatschappelijke belangen. De omgeving en de gemeenschap moeten profijt hebben van vastgoedprojecten. Bouwen of renoveren van vastgoed heeft impact op een straat, wijk, dorp of stad. Daar hebben wij oog voor.

Behoeften van de eindgebruiker

De eindgebruiker heeft een commercieel belang. Dat verdient veel aandacht. Daar ontwikkelen we tenslotte voor. We denken dus mee over functionaliteit en staan open voor een constructieve dialoog. Daarbij kijken we verder dan onze eigen schaduw. Het gaat om de lange termijn, toepassingen van nieuwe technologieën en verduurzaming. Allemaal in dienst van de gebruiker.

Aandacht voor techniek

Het is jaren onderschat, maar techniek en technologie spelen een steeds belangrijkere rol bij projectontwikkeling. Het maakt zoveel meer mogelijk. Onze specialisten hebben een technische achtergrond en zijn in staat om ontwikkelingen op waarde te schatten en toe te passen. We vragen ons af welke behoeften er zijn. Nu en in de toekomst. Daarop anticiperen we.

Risico en rendement

De eindbelegger koopt of financiert het project en wil rendement genereren. Dat is niet meer dan logisch. In de praktijk zijn we vaak zelf de belegger. Ontwikkelen en investeren gaan prima samen. Dat is onze kracht. Maar ook als we niet de eindbelegger zijn, weten wij als geen ander wat voor een belegger van belang is, ook op juridisch gebied.

Wij zijn en blijven betrokken bij de projecten die we ontwikkelen. HIG is altijd open, altijd kritisch, altijd vooruitstrevend, altijd oplossingsgericht.